23-03-15

Audiostage dag 1

Dag beste ouder(s),

Vandaag was het zover, de eerste dag van onze audiovisuele week! 

's Ochtends zijn we gestart met een luisterminuutje. Daarin moest iedereen één minuut super stil zijn, zijn oogjes sluiten en goed luisteren naar al de geluiden die we hoorden. Wij hoorden meerdere geluiden namelijk: stoelen die bewogen, een ademhaling, kinderen die praatten, voetstappen ... Nadat we de geluiden beluisterd en besproken hadden legde ik uit dat er deze week, elke dag steeds iemand foto's mag trekken. Deze kleuter is de fotograaf van dienst en mag mooie foto's van de andere kleuters gaan trekken die bezig zijn. Na iedere speeltijd wordt er steeds een nieuwe kleuter aangeduid als fotograaf van dienst. Hieronder vind je de foto's terug dat ze zelf getrokken hebben vandaag. 

Vanaf vandaag is er ook een audiohoek in de klas waar al enkele kleuters een heleboel plezier beleefden. In de voormiddag werd er hier gespeeld met de geluidenkoffer. Hierin zitten veel spulletjes waarmee we geluid mochten maken. We mochten onze zelfgemaakte geluiden ook zelf opnemen met een dictafoon. Nadien beluisterden wij deze samen. In de namiddag mochten er enkele kleuters in de audiohoek op de computer spelen. Daar werd het tekenprogramma 'Tux Paint' opgezet zodat ze daar mooie prenten konden maken.

Tot slot mocht er ook een groep kleuters in de namiddag met mij naar buiten op geluidenwandeling. Tijdens deze wandeling hadden we onze dictafoons & koptelefoons mee. We mochten hiermee rondstappen en geluiden opnemen. Nadien hebben we deze samen laten horen in de kring!

Morgen staat er opnieuw een leuke dag op ons te wachten!  

Ik kijk er alvast naar uit! 

Met vriendelijke groeten,

Juf Stephanie 

100_0526.JPG

100_0517.JPG

100_0568.JPG

100_0580.JPG

100_0603.JPG

100_0616.JPG

100_0653.JPG

100_0588.JPG

23:15 Gepost door K3 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.