20-11-14

Werken op 'Het open veld' bij boer Tom

Op dinsdagnamiddag mochten de vrienden van het eerste leerjaar en wij mee gaan werken en helpen op 'Het open veld' van boer Tom.

Boer Tom startte enkele jaren geleden dit landbouwproject op in de Abdijstraat.  Hij zorgt voor lekker, verse en lokaal geteelde groenten.  Dit is een concept waarbij de boer en de consumenten/leden/oogstaandeelhouders de handen in elkaar slaan en het oogstrisico delen. In kader van ons MOS-project (milieuzorg op school) leert hij ons hoe we milieuvriendelijker met de natuur, groeten, fruit... kunnen omgaan en in ruil daarvoor helpen wij hem een handje of krijgen soms lekkere groentjes om te verwerken tijdens een kookactiviteit!

De kinderen mochten dinsdag de gesnoeide takken van de fruitbomen op de kar laden en van de kleine takken maakten ze een muurtje voor egels om in te overwinteren.  De egels helpen nl. boer Tom en eten de slakken op die stiekem van zijn geteelde groenten willen smullen.

Ook mochten we de oude paprikaplanten uit de serre verwijderen en de bonen uit de peultjes halen.  Deze worden dan gedroogd en later geplant om tot nieuwe planten uit te groeien.

Iedereen hielp enthousiast en vol ijver mee... Het resultaat was te zien aan onze modderige kledij.  Want wie werkt op een veld die wordt al wel eens (een beetje Knipogen) vuil!

IMG_1234.JPGIMG_1236.JPGIMG_1231.JPGIMG_1241.JPGIMG_1238.JPGIMG_1242.JPGIMG_1245.JPGIMG_1246.JPGIMG_1250.JPGIMG_1249.JPGIMG_1237.JPGIMG_1252.JPG

 

 

20:33 Gepost door K3 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.