22-11-13

Een brief voor jou!

Vorige week werd onze klas overspoeld door postbodes! Samen met onze nieuwe juf Charlotte maakten we een
kaartje voor onze grootouders en brachten het zelf naar de grote rode postbus. We leerden welke weg onze kaart aflegde om tot z'n bestemming te geraken. De poppenhoek en winkel bouwden we om tot een postkantoor met een klaspostbus met een klepperlipje aan. En met echte kleren van de postbode, een ouderwetse brieventas en onze zelfgemaakte pet konden we ons goed inleven om echte mini-postbodes te zijn.

De hele week door ontwierpen we postzegels, sorteerden de post, maakten een eigen brievenbus, mochten brieven afstempelen zoals ze in het postkantoor doen en maakten zelf ons eigen papier met een figuurtje op.

Tijdens de bewegingsles moesten de kleuters postbodetesten afleggen zodat ze vrienden konden worden met Jan de Postbodeman. Klimmen, klauteren, rollen, springen, balanceren en sluipen. Het lukte ons allemaal!
En op vrijdag gingen we zwemmen in de Sportoase! Wat was dat fijn!

Op het einde van elke dag las juf Charlotte de brieven van prinses LuiPels voor. We moesten het geheim van de prinses goed bewaren en staken de liefdesbrieven elke avond in het kikkerboek.

Het thema leefde in de klas en het was een zeer fijne week! Lachen

1.jpg

2.JPG

3.JPG

4.JPG

5.JPG

6.jpg

7.JPG

8.JPG

9.JPG

10.JPG

11.JPG

12.JPG

13.JPG

14.JPG

15.JPG

22:17 Gepost door K3 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.